Hvordan til at udføre neurovaskulære kontrol


Hvordan til at udføre neurovaskulære kontrol


Neurovaskulære kontrol udføres på en patient for at vurdere, om patienten har tilstrækkelige blod omløb og nerve funktion til alle dele af hans krop. Hvis en patient har en traumatisk skade på hans ryg, ville en neurovaskulære check sørge for han ikke havde lidt nogen nerveskader, kolliderer sin evne til at flytte. Neurovaskulære kontrol består af fem forskellige checkpoints og udføres normalt hver gang en person evalueres efter en skade, på samme måde at vitale tegn er taget på et kontor besøg.

Instruktioner

1 Spørg patienten hvis han har nogen smerter overalt og har ham grade smerte på en skala fra et til 10. Ene er minimal smerte med 10 er uudholdelige smerter.

2 kigge efter tegn på kapillær refill i ekstremiteterne ved at trykke på neglen senge at sikre ordentlig blod perfusion. Kontrollere farve i fingre og tæer; de bør være pink i farven. Hvid farve betyder utilstrækkelig arterielt blod perfusion og en blålig farve angiver utilstrækkelig venøse blod tilbage.

3 Kontroller med patienten og spørge ham, hvis han er i stand til at føle din touch, eller hvis han oplever en prikkende eller brændende fornemmelser overalt.

4 start øvre ekstremiteter neurovaskulære kontrol ved at holde hver af patientens hænder med dine hænder og bede patienten om at klemme dine hænder. Kontrollen neurovaskulære vurdere sensoriske og motoriske funktion i den øvre ekstremiteter. Hvis patienten er i stand til lige klemme dine hænder, se efter inkonsekvent presset i den ene hånd kontra den anden. Bede patienten om at vrikke med hans fingre på hver hånd.

5 flytte neurovaskulært kontrollerer til underekstremiteterne ved at placere hænderne mod enderne af patientens fødder. Bede patienten om at skubbe sin fod mod hånden, meget gerne med en gas pedal. Kontrollen neurovaskulære vurderer den motoriske og sensoriske funktion i de nedre ekstremiteter. Bede patienten om at vrikke hans tæer på hver fod.

6 ser for tegn på ødem eller usædvanligt varme i nogen af ekstremiteterne. Undersøg eventuelle usædvanligt varme med over og under enhver skade site. Hvis en ekstremitet er lyse i farven eller cool at røre det angiver utilstrækkelig blodtilførslen til dette ekstremitetsomfang.

7 kontroller ved pulser i fødder og håndled, sammenligne hvis de er symmetrisk på begge sider, eller hvis de er svag eller stærk. Svag eller manglende pulser er et tegn på utilstrækkelig blod perfusion.