Typer af støttemure


Typer af støttemure


Støttemure er udvendige strukturer bygget til klasse naturlige landskabsformer. Sortering er ændring af eksisterende landskabspleje ved at tilføje eller fjerne jord for at sikre sikkerheden eller anvendelsesegnethed bygning eller andre udvikling. De fire klasser af støttemure er tyngdekraft, semigravity (eller konventionelle), nongravity udkragede eller counterfort, og forankrede. Den væg du vælger, afhænger af en række kriterier, herunder æstetik, omkostninger, miljømæssige faktorer og byggeri gennemførlighed.

Tyngdekraften

Typer af støttemure


Tyngdekraften vægge hæmmer tværgående belastninger ved hjælp af dødvægt på væggen. De tre hovedtyper af tyngdekraften vægge er stive tyngdekraften vægge, MSE--mekanisk stabiliseret jordens---vægge og præfabrikerede-modular vægge. Byggematerialer for stive tyngdekraften vægge er forstærket - og fiberbeton-beton og sten murværk. Denne type af væg har en smal base bredde og bruges ikke typisk når en dyb fundament er påkrævet. Stive tyngdekraften vægge er mest økonomisk på lavere mur højder.

Semigravity

Typer af støttemure


Semigravity vægge er magen til grovhed væggene men stole på eksterne strukturelle elementer, at mobilisere væggen. Disse yderligere komponenter støtte den lodrette væg i modstå tværgående belastninger. Tre hovedkategorier af denne type af støttemur omfatter udkragede, counterfort og afstivet. Udkragede vægge er sammensat af en lodret mur af ensartet tykkelse, der er bundet til en fod. Disse vægge er nødvendige for at holde tilbage betydelige mængder af jorden. Et eksempel på en udkragede støttemur er et hus fundament. En counterfort støttemur svarer til en udkragede mur men består af en ekstra, trekantede væg, der forbinder wall's top på bagsiden af dens sidefod. En counterfort er fremstillet af støbt beton. Monoment vægge er counterfort vægge med counterfort bygget på ydersiden af støttemur og synlige dele af en væg design.

Nongravity

Typer af støttemure


En nongravity støttemur er baseret på komponenter, som er delvist indlejret i dens fundament materiale til at skabe passiv modstand for at lateral belastning. Disse yderligere komponenter kaldes soldat bunker. Soldat bunker er strukturelle komponenter består af varierende materialer og definerede sektioner, der anvendes sammen med en tilbagestående forms, der understøtter den tilstødende jord. Denne parring skaber et kontinuerlig væg, der forbliver over den udgravning dybde. Soldat bunker kan føres ned i jorden og er oftest sammensat af tømmer, stål plade eller beton vægge. Nongravity vægge er tilbagefyldt ved hjælp af beton og jernbeton, der hældes i sted.

Forankret

Typer af støttemure


Forankrede støttemure er defineret ved hjælp af ekstra laterale modstand fra tilføjelse strukturelle komponenter, der bruger spænding fra udvendige ankre. Typiske anker typer omfatter tiebacks eller jorden ankre, som er direkte forbundet med støttemur; passiv konkrete ankre, passiv bunke ankre eller bunke gruppe ankre. Brugen af forankrede støttemure er muligt for vægge op til 80 fødder så længe tilstrækkeligt materiale findes på Anker 's site.