Naturlige levested for en Spider abe


Naturlige levested for en Spider abe


Spider aber (Ateles geoffryi) er lang-trin, brun, sort eller rød-farvede primater, der lever i regnskoven baldakiner i Sydamerika og Mellemamerika. Trods deres vane med at opholder sig i beskyttelsestag lag af skoven, er spider aber truet. Mennesker jage dem for deres kød, de er taget i fangenskab som kæledyr og påvirkes af ødelæggelsen af skovene på grund af skovhugst, ifølge hjemmesiden dyr i zoologiske haver. I 2010, den internationale Union for bevarelse af naturen og naturressourcerne (IUCN) rød liste over truede arter lister alle, men en af ni underart af spider aber som truede eller truet kritisk, og bemærker en overordnet tendens til faldende befolkning.

Rækkevidde

I overensstemmelse med BrazilianFauna.com inkluderer spider monkey's geografiske rækkevidde sydlige Mexico ned til Bolivia og Matto Grosso stat i den vestlige del af Brasilien, områder omfattet af regnskovene, som aberne bebor.

Flora

Regnskove i Mellemamerika og Amazonas give spider aber med træ baldakiner de behøver for at overleve. Ifølge WorldAtlas.com er den tropiske regnskov i Amazonas den største i verden. Tropiske regnskov baldakiner er en næsten konstant tætte loft af træer og grene. Spider aber besætte evergreen, semi-løvfældende og mangroveskove.

Betingelser

Ifølge Blå Planet biomer online falder ca 9 fod af regn i Amazonas-regnskoven hvert år. Laget baldakin af skoven er også de mest folkerige, giver et hjem for mange arter af pattedyr, krybdyr, padder, fugle og insekter. Bladene af baldakinen filter ud 80 procent af sollys, så meget af hvad spider aben spiser kan kun vokse i dette lag. Jord af regnskoven er meget surt, med kun det øverste lag, der indeholder vigtige næringsstoffer. Blå Planet biomer kalder regnskov naturens mest effektive økosystem. Så snart nogen træ falder, er det hurtigt nedbrudt til blive mad til sine naboer.

Mad

Spider aber spise en række blade, blomster, bark og honning, men fokus for deres kost er frugt og frø, ifølge hjemmesiden dyr i zoologiske haver. De yderligere supplere føden med insekter, larver og æg. De vil spise store mængder af mad i korte perioder, tilbringe 15 minutter eller mindre på et måltid.

Vaner

Som alle aber i den vestlige halvkugle ned spider aber næsten aldrig til jorden, ifølge BrazilianFauna.com. Ligesom mange arter af abe, er deres grupper organiseret i hierarkier baseret på dominans. Zoo dyr online noter at sociale grupper består af ca. 30 aber. Selv om hannerne er dominerende og vil true hinanden højlydt, synes kvinder at træffe vigtige beslutninger for gruppen. Spider aber er kendt for deres høje kald, som de bruger til at kommunikere over store afstande, når de fouragering eller på farten.